Omzetinformatie eenvoudig en snel op uw tablet

In Blogs

kinderlijk-eenvoudig-150x150 (1)Vanuit Blisss leveren wij sinds een aantal jaar onze CRM oplossing, de Salesflow. Veel bedrijven maken hier naar tevredenheid gebruik van, maar sommige bedrijven willen toch net wat extra’s. Omdat we iedereen naar volle tevredenheid willen helpen, maar ook aan onze visie vast willen houden zijn we met een aantal klanten het gesprek aan gegaan.

Wat doe je in CRM-systeem en wat in ERP-systeem?

Een vraagstuk dat vaak naar voren komt in dit soort trajecten. Want wat is nu CRM? Sommigen zeggen: alles wat met verkoop te maken heeft, anderen zeggen: al het contact dat je met je klanten hebt. Zelf leg ik het altijd als volgt uit:

“Alles wat je doet om tot een order te komen leg je vast in CRM-systeem, de order verwerk je in je ERP-systeem en vanaf dat moment gaat de verkoop verder vanuit je ERP-systeem”.

Waar zit de omzetinformatie dan?

De omzetinformatie zit in je ERP-systeem. Daar moet je deze ook laten. Maar het is toch handig om deze onderweg tot je beschikking te hebben? Als je de informatie daadwerkelijk gaat gebruiken, dan is dit zeker een aanvulling. Maar je CRM-systeem is vaak een statisch systeem op je tablet. En deze informatie wil je juist visueel zien. Daar zit dan ook de uitdaging.

Resultaat: de Salesview

We gaan het dus niet in een CRM-systeem bouwen. Maar wat dan? Wij hebben met onze klanten zitten sparren en zijn gekomen tot een oplossing. We bouwen een verkoop app die los draait van je CRM-systeem en die volledig wordt gevoed vanuit je ERP-systeem, de Salesview. De app toont je omzetinformatie en indien gewenst zelfs real-time. En heb je een keer geen internetverbinding bij de klant? Dan haal je de data vooraf even offline naar je tablet.

Met de Salesview hebben onze klanten alle informatie die ze wensen bij de hand op de tablet. Dat is toch een droom die werkelijkheid wordt? Wilt u ook af van de omzetinformatie op papier? Neem dan snel contact met ons op of maak een afspraak!