Continuïteit en efficiëntere communicatie

Wij zijn sinds januari 2015 gaan werken met de Salesflow. Wij zijn terecht gekomen bij Blisss door te zoeken op internet. Toen kwamen we terecht bij het filmpje en we dachten gelijk ‘dat is eenvoudig! Dat zoeken we’. Google heeft een te omvangrijk CRM-systeem. Wij hebben gekozen voor de Salesflow vanwege de eenvoud ervan.

De automatische terugkoppeling die ik via de mail krijg van bezoeken is erg handig (lees hier meer over de rapportages van de Salesflow). Onze verkoopadviseurs krijgen ook een automatische terugkoppeling van gemaakte afspraken in hun agenda’s, zodat er niets vergeten wordt. Tot nu toe is onze ervaring goed, de app doet wat er beloofd wordt. Het grootste voordeel van de Salesflow is dat je inzichtelijk hebt wie er bezocht is, hoe vaak en wat er besproken is, zodat ten allen tijde voor zowel de verkoop/werkplaats alsook de directie inzichtelijk is wat de gemaakte afspraken zijn. Kortom door de app hebben we meer continuïteit.

Over Nijland Service

Nijland Service is al ruim 70 jaar gespecialiseerd in grondverzet-, industrie- en bouwmachines zoals rupskranen, bandenkranen, wielladers, verreikers, minigravers, schrankladers, heftrucks, uitrustingsstukken enzovoort. Er is een snel wisselende voorraad van nieuwe en gebruikte machines.
Meer informatie op www.nijlandservice.nl