Meer omzet voor horecagroothandels

Meer omzet voor groothandels.

Het gaat beter met de horeca in Nederland. Afgelopen jaar hadden restaurants meer reserveringen dan het jaar ervoor. Fijn voor de restaurants, maar ook voor de groothandels.

 

Meer omzet groothandelsOmzet verhogen vanuit verkoopgesprekken

Blisss Verkoopapps helpt groothandels om deze lijn in 2018 door te zetten. Daarvoor hebben wij de Salesview ontwikkeld. Onze klanten zijn er al mee aan de slag. En met resultaat: de omzet vanuit klantgesprekken is bij hen al 2% tot 4% gestegen. De Salesview geeft de verkopers onderweg actuele omzetinformatie. Het is een praktisch, commercieel hulpmiddel voor groothandels. Het doel van de Salesview is dat verkopers tijdens een verkoopgesprek direct op hun tablet zien welke artikelen méér of minder afgenomen worden ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervóór. Deze informatie wordt automatisch ingeladen vanuit het ERP systeem. De verkoper heeft deze omzetinformatie altijd digitaal beschikbaar, waardoor papieren omzetstatistieken tot het verleden behoren.

Gerichte vragen stellenSlimme verkoopvragen app

Op basis van deze informatie kunnen de verkopers heel gericht vragen stellen tijdens hun verkoopgesprekken. Wanneer een klant een bepaald product minder inkoopt, dan kan de verkoper juist dáár op inzoomen:

  • Is de prijs te hoog?
  • Is de kwaliteit onvoldoende?
  • Levert een concurrent sneller?

Hierdoor weet de verkoper exact waarom een klant bepaalde producten wél of niet koopt. De verkoper snapt de wensen van de klant beter en kan hier op inspelen. Het doel: een trouwe klant die méér tevreden is en blijft kopen. De Salesview is bij een aantal van onze klanten inmiddels een onmisbaar hulpmiddel en de app wordt actief ingezet bij de verkoopgesprekken.

Omzet groothandels verhogen

Het bovenstaande voorbeeld is toepasbaar op veel verschillende groothandels. Wilt u in 2018 ook de omzet van uw groothandel verhogen doordat uw:

  • Verkopers omzet informatie altijd paraat hebben en gericht vragen kunnen stellen?
  • Klanten meer tevreden zijn en daardoor bij u terug blijven komen?