Hoe zorgt een goed gevuld CRM-systeem voor een goede overdracht in de vakantieperiode?

In Blogs

De maand augustus breekt weer aan. Dat betekent het hoogtepunt van de zomervakanties in ons land. Wat er dan vaak gebeurt is dat je wat werkzaamheden van je collega’s over moet nemen. Geen enkel probleem uiteraard, maar hoe draag je nu goed en snel je werkzaamheden over naar je collega’s? Dat blijft elke keer weer een uitdaging.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om je werk over te dragen aan je collega’s. Zo kun je bijvoorbeeld een mailtje rondsturen met een lijstje belangrijke klantzaken. Ook kun je voor je vakantie een meeting inplannen met je collega’s die jouw werkzaamheden overnemen. Dit kost je wat tijd maar hierdoor kun je wel goed je collega’s informeren.Salesvieww

CRM-systeem bijhouden

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om je werk goed over te dragen. Mijn voorkeur gaat uit naar het goed bijhouden van het CRM-systeem. Hierdoor kunnen collega’s in het CRM-systeem snel de laatste stand van zaken vinden met betrekking tot jouw klanten. Een goed gevuld CRM-systeem werkt echt en je bespaart er zoveel tijd mee. Veel andere manieren kosten jou namelijk enkel tijd wanneer je op vakantie gaat.

Profijt van een goed gevuld CRM-systeem

Zoals u wellicht al weet ontwikkelen wij simpele CRM applicaties. Onze klanten vertellen ons dan ook vaak hoeveel profijt ze hebben van een goed gevuld CRM-systeem. Mijn tip is daarom ook om te proberen om de discipline op te brengen om je CRM-systeem goed te vullen en bij te houden. Dit levert zowel profijt voor jou omdat je overzicht hebt over je klanten, en profijt voor je collega’s als je er even tussenuit bent. Wie wilt dat nou niet?

Op naar een fijne onbezorgde vakantie!